Köpvillkor, frakt & leverans

Köpvillkor och Allmänna villkor

Allmänna villkor för hundkurs, aktiv social promenad och andra event.

Tikar som löper får vara med tills att den är i höglöp. Vid höglöp är du välkommen utan hunden.

Är din hund sjuk skall den vara hemma. Du är då välkommen utan din hund.

Hunden skall vara vaccinerad enligt skk’s rekommendationer.

Förbindelse vid bokning

När du anmäler dig till kurs, andra event eller bokar enskild träning/privatträning görs även ett godkännande av villkoren av dig. Om du gjort din anmälan på muntligen skickas informationen om villkor för anmälan till kursen på mailen och gäller efter att du mottagit mailet.

När du har anmält dig

När din anmälan skickats via mail eller via hemsidan får du ett mail som bekräftar din anmälan. Om du gör anmälan via sms får du bekräftelse på din anmälan via sms. I bekräftelsen finns information som du behöver inför kursstarten. Vid kusanmälan får du en faktura via mail.

Är det mindre än 14 dagar kvar till kurstart eller event måste du betala kursavgiften inom 5 dagar. 

Du kan swisha din kursavgift till 123 073 87 73 Men viktigt att du ange ditt fakturanummer i samband med betalningen.

Inställd kurs, föreläsning eller annat event.

Om en kurs, föreläsning eller annat event ställs in återbetalas hela avgiften.

Force majeure

Om vi måste ställa in en kurs eller ändra ett kursupplägg av skäl som vi inte kan kontrollera (”force majeure”) har du inte rätt att få pengarna tillbaka för kursen du anmält dig till.

Dessa skäl kan exempelvis vara naturkatastrofer, bränder, strejker, pandemier, allvarlig smittspridning och liknande händelser som vi inte rimligtvis kunnat förutse.

Om vi behöver göra ändringar i kursupplägget kommer vi informera dig om detta, alternativt kommer du få information om när kursen planeras att genomföras nästa gång. Skulle kursen bli inställd med anledning av force majeure mycket långt i förväg, kan du ändå ha rätt att få pengarna tillbaka. Kontakta alltid oss om du har frågor.

Anmälan/bokad träff med Enskild träning/Privatträning

Din anmälan/bokning är bindande, men den kan återtas enligt reglerna om ångerrätt i Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Reglerna om ångerrätt beskrivs nedan. Vi följer konsumentlagstiftningen.

Anmälan sker via mail eller telefon och är bindande från och med att du bekräftar det datumförslag som skickats ut.

Vi följer svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal som innebär att du som privatkonsument har full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Köper du en tjänst (t.ex. kurs eller privatträning) gäller det från den dag du beställde tjänsten. Ångerrätten anses förbrukad om du inom dessa 14 dagar påbörjar en beställd tjänst.

Avbokning Aktiv Social Promenad och Hundkafékväll

Vid avbokning av Aktiv Social Promenad och Hundkafékväll måste avbokning ske senast kl 15 dagen innan. I annat fall skall full platsavgift betalas.

Ångerrätt

Du har enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att:

• Meddela inom 14 dagar efter det att du fått bekräftelse på att du har en plats på kurs.

• Meddelande om avbokning ska lämnas helst skriftligen t.ex. via sms, e-post, eller muntligen. 

• Avbokar du din kurs med hänvisning till distansköplagen har du rätt att återfå hela kursavgiften minus 10% i administrativ avgift.

• Om kursen har startat och du deltagit vid ett kurstillfälle har du accepterat att avstå från ångerrätten.

• Ångerrätten gäller inte för kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande. Anmälan är i dessa fall bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Om hunden blir sjuk innan kursen startat betalas kursavgiften tillbaka minus 10% i administrativ avgift och mot uppvisande av veterinärintyg. Lika så om valpköpet ej blev av som planerat betalas kursavgiften tillbaka minus 10% i administrativ avgift, mot uppvisande av intyg av uppfödaren.

Med varaktigt hinder för deltagande på kurs

Om skälet till att du återtar din anmälan eller avbryter en påbörjad kurs är varaktigt hinder, såsom egen eller närståendes sjukdom styrkt med läkarintyg, brand i det egna hemmet eller annan jämförbar anledning som du inte kunnat förutse betalar vi tillbaka deltagaravgiften för ännu inte utnyttjade delar av kursen.

Utan varaktigt hinder för deltagande på kurs

Om du återtar din anmälan efter att ångerrätten förfallit utan att varaktigt hinder för deltagande föreligger och om kursen har påbörjats är du skyldig att betala hela avgiften.

Om du återtar din anmälan senast 7 dagar före start får du normalt betala en administrationsavgift på 10 % av avgiften, dock lägst 100 kr. Om du återtar anmälan senare än 7 dagar före start, men innan dag för start, är administrationsavgiften halva deltagaravgiften. Om du avbryter en påbörjad kurs är du skyldig att betala hela deltagaravgiften.

Avanmälan av kursen sker genom att kontakta oss via mail/telefon/sms.

Annan frånvaro

Om du uteblir från något kurstillfälle av annan anledning än de som ovan angivits, är detta kurstillfälle förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare eller få ekonomisk kompensation för det tillfälle då du var frånvarande.

Försäkring

Kursansvarig/ansvarig för eventet har ingen försäkring för hundar, hundägare eller kursdeltagare. Du behöver ha en egen hund-, asvars-, hem-försäkring . Strikt hundägaransvar gäller alltid, enligt lag 2007:1150.

Kundregister, GDPR, Integritetspolicy

Vid anmälan till kurs och/eller köp accepterar du att läggas till i våra kundregister.

Hundtjänster delar/förmedlar aldrig kunduppgifter eller e-postadresser till tredje part.

Vi sparar dina personuppgifter tills vidare, som du angett i samband med anmälan till kurs, bokning av privatträning eller andra köp via webbutiken.

Vi använder uppgifterna för att hantera och redovisa vår verksamhet enligt bokföringslagen. Samt att skicka ut information till var och en som delgivit sina personuppgifter i syfte att gå kurs, bokat privatträning, bokat event eller gjort köp via webbutiken.

Din uppgifter finns lagrade i en molntjänst som är lösenordsskyddad.

Vi samarbetar med en auktoriserad redovisningsbyrå som tillhandahåller dina uppgifter för att administrera uppgifter enligt bokföringslagen.

Förutom dina personuppgifter du anget, lagrar vi information om vad som köpts, bokats och levererats och till vilka belopp.

När du lämnat dina personuppgifter har du även godkänt att vi lagrar och behandlar dessa tills vidare. 

Om du vill få dina uppgifter raderade så kan du meddela oss om detta. Du har även alltid rätt att ta tillbaka samtycke till användning av bilder på dig.

Beställning & orderbekräftelse av fysiska varor/produkter i webbutiken

När vi tagit emot din beställning får du en orderbekräftelse från oss till din e-postadress. Där finns uppgifter om de produkter som du har beställt, priser, betalsätt och leveransadress. Om något är fel i beställningen så kontakta oss på mejl: info@hundtjanster.se eller via kontaktformuläret nedan.
Om en vara tagit slut i lager kontaktar vi dig snarast via e-post.

Minimiorder är 150 kr inklusive moms.

Betalningsalternativ

Vi tillämpar betalningslösning via Klarna.

Du anger i din beställning hur du vill betala.

Fraktkostnad

Fraktavgiften inom Sverige är 89 SEK.

Obs! Vi kan inte skicka hundmat. Den körs endast ut till området kring Östersund, alt hämtas efter överenskommelse.

Leveransalternativ

Postnord 
Tar normalt 1-4 dagar att nå fram efter att det skickats från oss. Fraktkostnaden är 89 kr. Mindre paket levereras som varubrev direkt till brevlådan. Större paket skickas med Postnord till ditt närmsta postombud. När paketet har kommit fram till ombudet får du en avisering och kan hämta ditt paket med hjälp av legitimation och spårningsnummer. Avisering skickas som sms om du har angett ditt mobilnummer, annars får du den via mejl. 


Spåra och hämta ut ditt paket
När vi har skickat din order så får du en leveransbekräftelse via mejl, där hittar du information om leveranstid och spårningsnummer. 
För att hämta ut din försändelse behöver du din legitimation och det nummer som du hittar i sms- eller e-postaviseringen.
Om du av någon anledning saknar aviseringen skall det gå att hämta paket med kolli-id/spårningsnummer. Men ta kontakt med Postnord för dessa fall.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, så debiteras det 200 kr per paket för hanteringen av beställningen.

Leveransförsening
Leveranstiderna kan bli längre om förseningar hos Postnord uppstår på vägen. Har du inte mottagit ditt paket inom 10 vardagar efter att du har fått leveransbekräftelse på mejl från oss så kontakta oss på info@hundtjanster.se 


Retur & Byte

Har du ångrat ditt köp tar vi ut en fraktavgift på 89 kr som dras av summan som återbetalas till dig.
Produkten ska vara i ursprungligt skick och får inte vara använd eller tvättad. Eventuella etiketter måste vara kvar på varan. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift på 89 kr om produkten inte returneras helt fri från hår, lukt, smuts eller dylikt.

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta skall göras senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Du står för returfrakten. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se http://www.konsumentverket.se Varan måste vara helt intakt och ha taggar och lappar kvar. 

Gör så här vid retur:
Du måste meddela att du ångrar dig via mail. Mailet ska skickas till oss info@hundtjanster.se
I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Sedermera mailar vi en retursedel till dig. Använd gärna paketet/påsen som varan levereras i om det går.  Lämna in paketet hos ditt närmaste ombud.

Om du vill byta varan:
Vid byte till en annan vara eller storlek så behöver du göra en ny beställning. Gör sedan en retur enligt ovan på de varor som du vill skicka tillbaka.

Från Norge och övriga Europa kan det ta upp till 15 dagar p.g.a av postgången. Du får alltid en bekräftelse via e-post när vi har hanterat din retur. 

Återbetalning: När vi har mottagit och registrerat din retur kommer en återbetalning göras till ditt bankkonto, inom 5-7 dagar.

Reklamation eller fel vara
Om det är fel på en vara eller du fått fel vara kontakta oss på info@hundtjanster.se

Personuppgifter enligt allmänna databeskrivningsförordningen GDPR

När du genomför en beställning hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.

Dina rättigheter enligt GDPR:

Registerutdrag. Du har rätt att begära bekräftelse på om vi behandlar personuppgifter om dig eller inte. Om vi gör det har du rätt att få se vilka uppgifter vi behandlar om dig genom ett registerutdrag.
Rättelse. Om en personuppgift är fel eller ofullständig har du rätt att begära att den rättas.
Återkalla samtycke. Om vi behandlar dina personuppgifter med samtycke som laglig grund för behandlingen, har du rätt att närsomhelst återkalla samtycket med framtida verkan.

Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång
till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Samtidigt som det är bra att veta om cookies gör cookies inge större fara. Detta innebär i tur att de flesta webbläsarna använder sig av cookies och lagrar dessa. Vill man inte ha några cookies bör man ändra inställningarna i sin webbläsare. Det bör även finnas mer information om detta på nätet såväl som din webbläsares hjälpfunktion eller support. Stänger du som besökare av cookies från oss kommer vår webbplats inte fungera till bästa prestanda. 

Varukorg

Denna webbplats använder Cookies. Fortsätt genom att acceptera cookies  Längst ner på denna sida kan du läsa mer om cookies